Capaceala de albine sau capacelele de fagure rezulta la extractia de miere de albine. Pentru ca mierea naturala sa fie complet maturata de catre albine trebuie ca fagurele cu miere sa fie minim 2/3 capacit. Pentru a se putea extrage mierea se inlatura capacelele de faguri cu ajutorul unui cutit sau unei furculite de descapacit. Capaceala de albine (se mai spune si capacele de fagure, capaceala sau descapaceala) este un amestec de miere, ceara si uneori propolis.
Capaceala poate fi folosita ca un dulce sanatos si reconfortant, atat pentru copii cat si pentru adulti.
Capaceala trebuie tinuta intr-un loc uscat, intunecos si racoros, eventual si intr-un recipient inchis la culoare, altfel existand riscul aparitiei gaselnitei. Si fagurele de miere si capacelele sunt produse "vii" si permit dezvoltarea acestor larve, in special vara sau daca sunt tinute la caldura.
Albumul selectat nu contine nici o poza.
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: catalinescu
Mesaj:
catalinescu
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.