210 poze   31500 vizite

Pastura

PASTURA

PASTURA - PROTEINA STUPULUI

Pastura este un produs al albinelor, mai putin cunoscut dar poate cel mai valoros din stup.
Din punct de vedere organoleptic se prezintă ca o pasta densa de culoare maro-portocalie, fara impuritati, cu gust acrisor, dulceag si aromat. Dupa ce este scoasa din faguri se pastreaza bine tasata in pungute inchise etans si se poate consuma ca atare sau în amestec cu miere si cu alte produse apicole. Se pastreaza la rece.

Polenul odata ajuns in stup, este introdus in celulele fagurilor de obicei mai inchisi la culoare si sufera diverse transformari biochimice si structurale sub influenta modului de prelucrare si a substantelor adaugate de albine, temperaturii si umiditatii ridicate din stup, datorita modului de conservare, transformandu-se in pastura, denumita si "painea stupului’’. Ea este de fapt partea proteica din alimentatia puietului si a albinelor.

Pastura este superioara polenului, deoarece datorita modului de prelucrare, fermentare si conservare, puterea germinativa a polenului dispare, exina polenului, in general greu digerabila, este partial distrusa si dispar factorii alergogeni din polen. In plus pastura contine mai multa vitamina K si mai multe enzime.

Pastura naturala acopera toata gama de recomandari ale polenului crud insa actiunea ei este mult mai rapida si mai puternica.



Albumul selectat nu contine nici o poza.







Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.